Toimistorakennukset

Mitä tulee toimistotiloihin omistettuihin rakennuksiin, toimistorakennuksia ei todellakaan ole kovin montaa eri tyyppiä. Päävaihtoehtosi ovat seuraavat.

Toimistotornit

Pidän toimistorakennuksista, erityisesti torneista. Työskentelen yhdessä Vancouverin keskustassa. 2,5 vuotta sitten, kun lähdin etsimään pientä toimistotilaa keskustasta, olin erittäin onnekas saadessani tilaa kuuluisasta Marine Buildingista. Vaikka aikoinaan maailman korkein rakennus oli 18-kerroksinen, se on nyt lyhenne sanoista toimistorakennus. 60-kerroksiset toimistotornit eivät ole harvinaisia ​​monissa kaupungeissa ympäri maailmaa.

Kävele ylös

Monet pienemmät kaupungit rakentavat pienempiä toimistorakennuksia, koska 40-kerroksiseen torniin ei ole kysyntää sadoille toimistotiloille. Sen sijaan he rakentavat 2-, 3- tai 4-kerroksisia rakennuksia. Vaikka kutsun heitä kävelijöiksi, heillä on hissit.

Asuinrakennukset

Vaikka omakotitalo on todennäköisesti ensimmäinen mieleen tuleva asuinrakennustyyppi, asuinrakennuksia on monia erilaisia.

Vähittäiskaupparakennukset

Vähittäiskaupan rakennukset voivat olla yhden tai useamman myymälän rakenteita. Tässä on erityyppisiä vähittäiskaupan rakennuksia, joita löydät useimmista kaupungeista.

Kaupat/putiikit/palvelut

Kaupoilla, putiikeilla ja palveluilla tarkoitan yksittäisiä liikerakennuksia, joissa on vähittäismyymälä tai palveluliiketoiminta. Harkitse tyhjiöliikettä, kiinteistönvälitystoimistoa, hammaslääkäriä jne.

Iso laatikko

Tiedämme kaikki suuret vähittäiskauppiaat, jotka ovat ottaneet melkoisesti haltuun kivijalkakaupan viimeisen 20 vuoden aikana. Nämä ovat valtavia vähittäiskauppoja, jotka kattavat kaikenlaista tavaraa tietyllä alalla. Ajattele Home Depotia, Walmartia, Costcoa, Staplesia jne.

Ostoskeskukset

Ostoskeskuksia on valikoima ostoskeskuksia ja sisätiloissa. Lämpimissä ilmastoissa on myös ulkokeskuksia. Kauppakeskus on rakennus, jossa on useita yrityksiä ja palveluita yhdessä paikassa. Ajatuksena on luoda paikka, joka houkuttelee enemmän ihmisiä suuren liikkeiden, jälleenmyyjien ja palveluiden valikoiman ansiosta.

Monikäyttöiset rakennukset

Melko uusi rakennustyyppi on se, mitä kutsun monikäyttöiseksi rakennukseksi. Tämä on rakennus, jossa on useita toimintoja.

Monikäyttöinen pilvenpiirtäjä

Yleisin monikäyttöinen on pilvenpiirtäjä, joka sisältää liike-, toimisto-, hotelli- ja asuintiloja.

Ostoskeskus/toimistotila

Toinen monikäyttöinen rakennus on ostoskeskus/toimistorakennus. Kauppakeskuksessa on osasto, jossa on toimistoja. Kaupungissa, jossa kasvoin, oli suuri osa toimistoja toisessa kerroksessa.

Uskonnolliset rakennukset

Aluksi ajattelin laittaa uskonnolliset rakennukset “kokoontumisrakennusten” alle, mutta sitten tuli mieleen, että uskonnollisilla rakennuksilla on omat alakategoriansa ja ne palvelevat eri tarkoitusta kuin pelkät kokoontumis- tai kokoontumistyyppiset rakennukset.