Palonkestävä

Tiukimpia palonkestävyysstandardeja sovelletaan korkeisiin rakennuksiin, jotka määritellään yli 75 jalkaa korkeiksi IBC:ssä (se on tyypillisesti vähintään kuusikerroksinen rakennus). Näissä tyypin IA rakennuksissa kaikkien rakentamisessa käytettyjen materiaalien on oltava palamattomia (kuten betoni tai teräs) ja täytettävä korkeimmat palonkestävyysstandardit. Rakenteellisen rungon ja ulkoseinien paloturvallisuuden tulee olla vähintään 3 tuntia ja lattioiden ja kattojen vähintään 2 tuntia. Seuraava puolitaso, tyyppi IB, sisältää keskikorkeat toimistorakennukset ja joitain asuinrakennuksia, kuten kerrostaloja ja hotelleja. Näillä on hieman alhaisemmat paloluokitusvaatimukset: 2 tuntia rakennerungoille ja ulkoseinille, 1 tunti kattoille ja lattioille.

Palamaton

Toinen taso koskee tyypillisesti koulurakennuksia ja joitain pienempiä liikerakennuksia, jotka eivät saavuta 75 jalkaa tai korkeampia. Tyypin I rakennusten tapaan tyypin II rakennusten kaikkien rakenneosien tulee olla palamattomia materiaaleja, mutta niitä ei tarvitse käsitellä palonkestävällä pinnoitteella tai muuten suojata. Teräspilari tai -palkki voi olla esillä tason II rakennuksessa, kun taas se olisi suojattava tason I rakenteessa.

Tavallinen Rakennus

Kuten kaikki kerrokset IV paitsi, tyyppi III (kutsutaan usein “tavalliseksi rakentamiseksi”) on jaettu kahteen alaluokkaan, A ja B. Tyypin IIIA rakennuksia kutsutaan myös “suojatuiksi palaviksi” rakenteiksi. Niiden ulkoseinät ovat palamattomia materiaaleja, usein tiiliä, kun taas sisälattiat ja katot voivat olla palavia materiaaleja (kuten puuta), jotka on arvioitu palonkestäviksi jopa tunnin ajan.

Tyypin IIIB rakennuksissa tai “suojaamattomissa palavissa” rakennuksissa on palamattomat ulkoseinät, kun taas lattiat ja katot voivat olla puuta, jota ei ole luokiteltu tulenkestäväksi. Tämän tyyppistä rakennusta löytyy monista vanhoista varastoista.

Raskasta puutavaraa

Seuraava taso kattaa rakennusmuodon, joka oli normi monissa rakennuksissa 1800-luvulla ja joka on herättänyt kiinnostusta viime vuosina. Raskaiden hirsirakennusten rakenteet on rakennettu puusta, mutta puun suuren koon vuoksi ne kestävät paloa pidempään kuin kevyet puurunkoiset talot. Raskaiden puurakenteiden puisten pylväiden, palkkien ja palkkien tulee olla vähintään kahdeksan tuumaa paksuja, kun taas lattialankkujen on oltava vähintään kuusi tuumaa paksuja. Näiden puuelementtien suurempi rakenteellinen massa varmistaa, että rakennukset pysyvät pystyssä pidempään – rakennerungolle vaaditaan tunnin paloluokitus. Tyypin IV rakennusten ulkoseinät on valmistettu palamattomista materiaaleista.

Puurunkorakenne

Tämä vaaleita puurakenteisia rakennuksia kattava kerros on myös jaettu kahteen tasoon, A- ja B-tasoon. VA-tyypin rakennukset tunnetaan “suojarunkorakenteina” ja sisältävät monia uudempia, pieniä kerrostaloja. Näillä ulkoseinät, rakennerunko sekä lattiat, katot ja katot tulee olla paloturvallisia enintään tunnin ajan. Tyyppi VB kattaa useimmat omakotitalot ja autotallit, ja se tunnetaan nimellä “suojaamaton runko”. Näillä rakenteilla sekä ulkoseinät että tuet voidaan valmistaa mistä tahansa IBC:n sallimasta materiaalista, myös palavista.