Kierrättäminen on hyvä ja usein myös yllättävän mukava tapa tehdä omasta elämästä aikaisempaa ympäristöystävällisempää ja eettisempää. Kaikkea ei suinkaan tarvitse hankkia uutena, vaan kirpputorien kiertely voi olla luonnollinen osa ekologista elämäntapaa. Kirpputoreilta voi tehdä huikeita löytöjä pikkurahalla, joten pienituloinenkin voi löytää niiltä elämäänsä jotakin luksusta.

Kirpputoreilla voi sekä ostaa että myydä

Kirpputorit ovat oivallisia kohteita päästä eroon itselle turhasta, mutta edelleen hyväkuntoisesta tavarasta. Tuotteiden hinnoitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa ja tehdä se ajatuksella! Toisinaan kirpputoreilla näkee hinnoittelua, jossa tuotteeseen liittyvä tunnearvo on selkeästi nostanut sen arvoa tuotteen hinnoittelijan mielessä. Tästä syystä osa kirpputorien tuotteista on valitettavasti aivan ylihintaisia. Kohtuudella hinnoitellut, hyväkuntoiset ja ajanmukaiset tuotteet liikkuvat kirpputorilla yleensä hyvin.

Omaa myyntipöytää kannattaa käydä ajoittain siistimässä. Muutoin pöytä saattaa uhata muuttua sekalaiseksi vaatemytyksi ja erilaisten tavaroiden sekamelskaksi. Joillakin kirpputoreilla kirpputorin pitäjät auttavat myös pöytien siistinä pitämisessä ja tämä onkin oivallinen palvelu, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Tavallisten pöytäkirppisten sijaan kannattaa harkita myös erilaisten nettikirpputorien käyttöä. Myymällä tarpeettomiksi jääneet vaatteet ja tavarat voi ansaita suhthelposti vähintään taskurahaa, jonka voi käyttää uusiin tarpeellisiin hankintoihin.

Kirpputorit ovat myyntipotentiaalinsa lisäksi myös oivallisia kohteita hankkia perheen tarvitsemia vaatteita ja tarvikkeita edullisesti ja ympäristöystävällisellä tavalla. Hyväkuntoista tavaraa on nykyisin kirpputoreilla tarjolla pilvin pimein, joten itseään ei tarvitse maksaa kipeäksi saadakseen hankittua tarvitsemansa. Kaikkea ei myöskään tarvitse eikä kannata ostaa uutena. Esimerkiksi lastenvaatteet ja -tarvikkeet jäävät nopeasti pieniksi ja tarpeettomiksi ja ne kannattaakin usein ostaa kirpputoreilta tai kierrättää vaikka ystävien kesken. Myös esimerkiksi lastenkirjat ja lelut ovat suosittuja kirpputorien myyntipöydillä ja niitä onkin järkevää etsiä juurikin kirpputoreilta.

Suosi kestovaippoja

Jos sinulla on vaippaikäisiä lapsia, kannattaa ainakin kokeilla kestovaippoja. Monelle saattaa kestovaipoista tulla ensimmäisenä mieleen hankalat ja helposti vuotavat vanhanaikaiset harsovaipat ja tämä mielikuva saattaa estää monen kestovaippakokeilut. Nykyaikaiset kestovaipat ovat kuitenkin ominaisuuksiltaan erinomaisia sekä helppokäyttöisiä. Vaikka kestovaippojen peseminen aiheuttaa toki jonkin verran työtä, niin vastaavasti jätteen määrä vähenee, kun vaippoja ei enää heitetä roskiin. Usein myös laadukkaat kestovaipat ovat, toisin kuin luullaan, lapsen iholle jopa parempia kuin kertakäyttövaipat, jotka saattavat aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia sisältämiensä kemikaalien ja hengittämättömyytensä vuoksi.

Esimerkiksi laadukas taskuvaippa on helppo kiinnittää joko neppareilla tai tarroilla ja jättää lapselle runsaasti liikkumavaraa. Oikeanlaisella imuosalla taskuvaippa pitää hyvin ja tuntuu miellyttävältä ihoa vasten. Koska taskuvaipassa on erillinen imuosa, on itse vaippa hyvin ohut. Tästä syystä se kuivuu nopeasti pesun jälkeen. Näin ollen vaippoja ei tarvitsekaan hankkia aivan valtaisaa määrää, koska ne saa nopeasti käyttöön pesun jälkeen.

Tiesithän, että myös kuukausia varten on mahdollista hankkia kestositeitä? Jos olet joskus kokeillut kestositeitä, huomaat hyvin nopeasti eron hiostavan tavallisen terveyssiteen ja kankaisen kestositeen välillä. Yleensä laadukkaat kestositeet tuntuvat ihoa vasten tavallisia terveyssiteitä miellyttävämmiltä ja haisevat vähemmän. Tämä on saanut monen äidin vakuuttumaan myöskin kestovaippojen paremmuudesta kertakäyttöisiin vaippoihin verrattuina.

Jos kestovaippojen käyttäminen tuntuu kuitenkin syystä tai toisesta liian vaikealta vaihtoehdolta, kannattaa harkita maatuvien vaippojen käyttämistä. Ne toki maksavat tavallisia kertakäyttövaippoja enemmän, mutta niitä voi käyttää paremmalla omatunnolla niiden maatuvuuden vuoksi. Tavallisen kertakäyttövaipan maatuminen kaatopaikalla kestää luvattoman kauan ja yksi lapsi käyttää vaippoja valtaisan määrän. Tästä syystä vaippajätettä syntyykin luvattoman paljon, minkä vuoksi juuri vaippojen kierrätettävyyteen tai maatumiseen onkin hyvä kiinnittää aivan erityistä huomiota. Vaippavalinnoilla voi tehdä suuren ympäristöteon!