Lasikaiteiden tyypit

Neljä yleistä lasikaiteiden tyyppiä ovat:

Täyskorkeat kaiteet

Täyskorkuisissa kaiteissa lasi muodostaa osan tai koko seinäelementin; kaide tulee suunnitella huolellisesti alueella sovellettavien standardien mukaisesti.

Kaiteet, joissa on lasinen täyttöpaneeli

Tämän tyyppisissä kaiteissa kaiteen päärunko (yläkisko ja kaide) tulee suunnitella kestämään yläkiskoon kohdistuvat kuormitukset, ja lasia tulisi käyttää täytepaneelien muodostamiseen. On kuitenkin huomattava, että lasi ei tue keskusyksikköä.

Lasi tuetaan vain pystysuorilla reunoilla

Tässä tyypissä lasin pystysuorat reunat tuetaan kunkin pystypylvään sivussa olevaan uurteeseen. Näin lasin ylä- ja alareunat paljastuvat. Lasi voidaan myös tukea pylväisiin kiinnitetyillä paikkaliittimillä. Kaikissa tapauksissa tarvitaan kaide.

Lasi tuetaan vain vaakasuorilla reunoilla

Tämä tyyppi sisältää kaiteen yläosassa ja kanavan tai kiskon lasin pohjassa. Tässä tapauksessa kaide on suunniteltava kantamaan kaiteen kuorma ja lasi on suunniteltu kantamaan täyttökuorma.

Lasi tuettu kaikissa neljässä reunassa

Tämän tyyppisessä kaiteessa kaiteen täytteeseen muodostuva lasi on tuettu kaikilta neljältä sivulta.

Lasi kiinnitetty paikka/pulttiliittimillä

Tämä kaidejärjestelmä vaatii kaksi pulttiriviä jäykän kiinnityksen aikaansaamiseksi, joka minimoi paneelin taipuman. Näiden kiinnikkeiden tarkoituksena on siirtää kaiteeseen kohdistuva voima tukirakenteeseen.

Koska nämä kiinnitykset vievät rajoitetun pinta-alan lasilla ja voivat aiheuttaa suuria jännityksiä, on tarpeen suorittaa tarkka tutkimus sopivan lasin paksuuden, kiinnitysvälin ja koon määrittämiseksi.

Vapaasti seisova lasinen suojakaide

Tämän tyyppisissä lasikaiteissa lasi on suunniteltu kestämään suunniteltuja kuormituksia. Siksi jokainen lasilevy tulee kiinnittää jäykästi rakenteeseen sen alareunaa pitkin, kaide kiinnittää lasin yläreunaan, eikä siinä saa olla kaiteita.

Kiinnitysjärjestelmät

Nämä järjestelmät ovat pulttikiinnitteisen järjestelmän jatke, jossa pultit ovat osa kannatinta, joka on kiinnitetty lattiaan tai betonilaatan, teräs- tai puurakenteen pintaan.

Näiden järjestelmien käyttöä tulee tutkia huolellisesti, koska ne voivat aiheuttaa erittäin suuria rasituksia lasissa, jossa kannakkeet sijaitsevat.

Suunnittelussa on tasapainotettava lasin paksuus ja kannakkeen sijainti sopivan järjestelmän aikaansaamiseksi. Jotkut järjestelmät voidaan suunnitella tuottamaan testitietoja käytön perustelemiseksi.

Related Post