Vaiheittainen opas kodinrakennusprosessiin

Valmistele rakennustyömaa ja kaada säätiö

 • Hae ja hanki lupia
 • Rakennusmiehistön tasot
 • Laatii puulomakkeita väliaikaiselle säätiölle
 • Alustat on asennettu

Ennen kuin rakentaja voi laittaa lapion maahan, paikallishallinnon on hyväksyttävä suunnittelu ja annettava lupa kaikille vyöhykkeistä ja luokittelusta (maan ääriviivojen muuttaminen kotiisi ja ajotiellesi sopivaksi) septisiin järjestelmiin, kodin rakentamiseen, sähkötekniikkaan työ ja putkityöt. Kun luvat on hankittu, fyysinen rakentaminen voi alkaa.

Usein työmaavalmistelut ja perustustyöt suorittaa sama miehistö, mutta metsämaalla ei välttämättä ole kyse. Kaivurikuormaajan ja puskutraktorin avulla miehistö puhdistaa talon kivet, roskat ja puut ja tarvittaessa septisen järjestelmän. Miehistö tasoittaa sivuston, asettaa puulomakkeet malliksi perustukselle ja kaivaa reiät ja kaivannot. Pohjapinnat (rakenteet, joissa talo on yhteydessä maata tukevaan maahan) on asennettu. Jos kodissasi on kaivo, se kaivetaan tässä vaiheessa.

Jos kodissa on täysi kellari, reikä kaivetaan, pohjat muodostetaan ja kaadetaan ja perustuseinät muodostetaan ja kaadetaan. Jos se on laatoitettu, pohjat kaivetaan, muodostetaan ja kaadetaan; niiden välinen alue on tasoitettu ja varustettu käyttöajoilla (esim. viemäriviemärit ja sähköjohdot); ja laatta kaadetaan.

Kun betoni on kaadettu reikiin ja ojiin, se vaatii aikaa kovettumaan. Tänä aikana rakennustyömaalla ei ole toimintaa.

Betonin kovettumisen jälkeen miehistö levittää vedeneristyskalvon perustuksen seiniin; asentaa viemärit, viemäri- ja vesihanat sekä kaikki putkistot, jotka on mentävä ensimmäisen kerroksen laattaan tai kellarikerrokseen; ja täytteet kaivivat lian perusta seinän ympärillä olevaan reikään.

Tarkastus # 1

Kun kovettumisprosessi on valmis, kaupungin tarkastaja käy sivustolla varmistaakseen, että perustuksen komponentit ovat koodattu ja asennettu oikein. Tämä tarkastus voidaan toistaa perustuksen tyypistä (laatta, ryömintätila tai kellari) riippuen. Rakentajasi poistaa lomakkeet ja aloittaa koordinointivaiheen nro 2, kehystysvaiheen.

Täydellinen karkea kehystys

Lattiajärjestelmä, seinät, kattojärjestelmät ovat valmiit
Suojakääreellä peitetyt ulkoseinät
Lattiajärjestelmät, seinät ja kattojärjestelmät ovat valmiit (tunnetaan yhdessä nimellä talon kuori tai luuranko). Vaneri- tai suuntautuneiden lastulevyjen (OSB) vaippa asennetaan ulkoseiniin ja kattoon sekä ikkunoihin ja ulko-oviin. Sitten vaippa peitetään suojakaiteella, joka tunnetaan talon kääreenä; se estää nestemäisen veden tunkeutumisen rakenteeseen samalla kun vesihöyry pääsee poistumaan. Tämä vähentää homeen ja puun mätänemisen todennäköisyyttä.

Täydellinen karkea putkisto, sähköinen LVI

 • Asennetaan seuraavat:
 • Putket ja johdot
 • Viemärijohdot ja tuuletusaukot
 • Vesihuollon linjat
 • Kylpyammeet, suihkukaapit
 • LVI-järjestelmän kanava
 • LVI-tuuletusputket

Kun kuori on valmis, sivuraide ja katto voidaan asentaa. Samaan aikaan sähkö- ja LVI-urakoitsijat alkavat kuljettaa putkia ja johtoja sisäseinien, kattojen ja lattioiden läpi. Viemäriputket ja tuuletusaukot sekä vesijohdot jokaiselle laitteistolle on asennettu. Kylpyammeet ja yksiosaiset suihku- / ammeyksiköt asetetaan paikalleen tässä vaiheessa, koska siellä on enemmän tilaa liikkumiseen suurilla, painavilla esineillä.

Kanavisto on asennettu lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmään (mahdollisesti myös uuniin). LVI-tuuletusputket asennetaan katon läpi ja eristys asennetaan lattioihin, seiniin ja kattoihin.

Kun katto jatkuu, taloa pidetään “kuivattuna”. Sitten sähköasentaja asentaa pistorasiat pistorasioille, valoille ja kytkimille ja vie johdot katkaisijapaneelista kuhunkin pistorasiaan. Puhelinten, kaapeli-tv: n ja musiikkijärjestelmien johdotus sisältyy tähän työhön.

Huomaa, että LVI-kanavat ja putkistot asennetaan yleensä ennen johdotusta, koska johtoja on helpompi ajaa putkien ja kanavien ympärille kuin päinvastoin.

Comments are closed.